Informatie SingelSwm Utrecht

Helaas hebben we moeten besluiten om ook dit jaar geen SingelSwim Utrecht te organiseren i.v.m. het coronavirus. De gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, ambassadeurs, partners en supporters gaat boven alles!
Uiteraard hopen we iedereen volgend jaar weer gewoon te zien tijdens de SingelSwim 2022. Dan springen we zoals gewoonlijk weer met zijn allen in de Utrechtse Singel om geld op de halen voor onderzoek naar FSHD!

Steefbedrag per deelnemer

De SingelSwim Utrecht heeft als doel geld op te halen voor onderzoek naar de spierziekte FSHD. Deelnemers maken een persoonlijke actiepagina aan en proberen zo veel mogelijk geld op te halen vóór de start van het evenement. We communiceren daarom een streefbedrag van €250,- per deelnemer. Dit is uiteraard een fictief bedrag. Mocht je het streefbedrag niet halen, dan is er niets aan de hand. Wij zijn met alle bedragen ontzettend blij en waarderen jouw steun enorm!

Sailfish wetsuit

Het dragen van een Shorty of Wetsuit is verplicht tijdens de SingelSwim Utrecht. Deelnemers kunnen bij onze partner Sailfish voor €25,- een wetsuit huren. Maak op tijd de reservering, want op is op! De wetsuits zijn op de dag van het evenement af te halen bij de stand van Sailfish.

Wisselen van afstand: 1 km of 2 km zwemmen

Mocht je voor de 2 km hebben gekozen en wil je toch liever de 1 km zwemmen is dat geen enkel probleem! Je kunt dan bij de splitsing rechts aanhouden en gelijk finishen bij de finishtrap (ipv rechts aanhouden en doorzwemmen naar de boei en daar keren en dan pas terugkeren naar de finish). Mocht je toch liever 2 km zwemmen i.p.v. 1 km, dan is dat ook geen enkel probleem, dan zwem je bij de splitsing rechtdoor en zwem je de 1000 meter extra.

Reddingsbrigade en EHBO-ers

De reddingsbrigade is met veel mensen en materieel aanwezig. Zowel in het water als op de kant. Ze staan zo opgezet dat de reddingsbrigade jou de gehele zwemtocht kan zien en volgen.

Vuist boven het hoofd

Mocht je in de problemen komen of hulp nodig hebben steek dan je VUIST boven je hoofd!! De reddingsbrigade weet dat dit het signaal is voor directe hulp! Ga NIET zwaaien, want dat kan ook naar bekenden langs de kant zijn, dus probleem of hulp nodig steek je VUIST op boven je hoofd!

Weersverwachting monitoren 

De dagen voor het evenement wordt het weer en de weersverwachtingen door de organisatie in de gaten gehouden en gemonitord. Ook op de dag zelf houden wij het weerbericht nauwlettend in de gaten. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn (oa. onweer) en kan de SingelSwim niet doorgaan, dan zullen wij dat zo snel mogelijk laten weten via social media en onze website www.singelswimutrecht.nl

Goed om te weten!

 • Bij inschrijving en deelname verklaart de deelnemer zich akkoord met de voorwaarden zoals vermeld op de website www.singelswimutrecht.nl.
 • Om te starten aan de SingelSwim Utrecht dien je je te legitimeren bij de registratiebalie. Neem dus je identiteitsbewijs mee!
 • Je neemt deel aan de SingelSwim op eigen risico en kunt de organisatie niet verantwoordelijk stellen voor eventuele ongelukken e.d. 
 • Onderteken het vrijwaringsbewijs als je je badmuts krijgt.
 • Jouw badmuts is je officiële bewijs van deelname aan de SingelSwim 2020.
 • Zorg dat je 1 polsbandje om je tas doet en om 1 polsbandje om je pols. De nummers moeten hetzelfde zijn!
 • Doe de enkelband met tijdregistratie om je enkel.
 • Zwemmen in een wetsuit is verplicht.
 • Ben je in de problemen tijdens het zwemmen steek je VUIST boven je hoofd en de reddingsbrigade weet dat je hulp nodig hebt dan en komt je helpen! Ga NIET ZWAAIEN, maar maak een VUIST.
 • Lever de enkelband weer in bij de balie als je je bagage komt ophalen.
 • Er zijn (gratis) douches en wc’s aanwezig bij de finish.

Fotografie

Professionele fotografen leggen de hele SingelSwim vast. Foto's delen wij tijdens en na het evenement op onze facebookpagina. Sta je op de foto en wil je niet dat deze wordt gepubliceerd? Geef dit dan door aan de fotograaf of stuur ons via info@singelswimutrecht.nl een bericht, dan zullen wij deze foto zo snel mogelijk verwijderen.

Volg je ons al op Facebook? Nog niet? Like dan onze pagina @SingelSwimUtrecht en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!