Normal f17c398f63bd4a928ba29393cad7cd31795fbc2f

Zwemmen in de singel

17-06-2017 | 15:55

Het zwemmen in de Utrechtse singel is anders dan zwemmen in goedgekeurd zwemwater. Om de veiligheid van onze deelnemers zo veel mogelijk te waarborgen vragen wij onze deelnemers goed te drinken en meteen na het zwemmen te douchen. Ook het dragen van een wetsuit of shorty verplicht.

Een week na de SingelSwim Utrecht wordt een digitale enquête gestuurd naar alle deelnemers die hebben gezwommen. Dit onderzoek is opgezet door de GGD. Zij staan ook garant voor eventuele vragen van deelnemers. 

Riool overstort
Vorige week kwam het bericht naar buiten dat er rioolwater in de Catharijne singel terecht is gekomen. Wij hebben veel contact gehad met HDSR, de GGD en de gemeente hierover. Het zwemmen in de singel blijft een risico, omdat het geen officieel zwemwater is. Wel is het zo dat de riooloverstort niet voor directe gevolgen heeft gezorgd voor het parcours waar wij zwemmen. 

Om de risico's te verkleinen en de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen vragen wij de deelnemers om onze aanwijzingen juist op te volgen. Lees hier meer over veiligheid.