De allerlaatste deelnemersinfo!

11-06-2019 | 00:00

Hier vind je de allerlaatste deelnemersinfo! Nog een paar dagen en dan gaat de Jubileumeditie van start! Super dat jullie allemaal mee zwemmen en zo meehelpen met de strijd tegen de spierziekte FSHD! Hieronder vind je de meest actuele deelnemersinformatie voor de start van de Swim.

Let op! Om te starten aan de SingelSwim Utrecht dien je je te legitimeren bij de registratiebalie. Neem dus je identiteitsbewijs mee!

 
Programma

 

10:00 uur Ophalen badmutsen KidsSwim & daginschrijving, Lepelenburg Park

12:15 uur Ophalen badmutsen Volwassen Swim & daginschrijving, Happy Kids School 12:30 uur Warming up KIDS Swim, Lepelenburg Park

13.00 uur Start KidsSwim, Lepelenburg Park

13.45 uur Warming up Volwassen Swim, Huisartsenpraktijk Binnenstad

14:00 uur Laatste zwemmer KidsSwim binnen

14:05 uur Prijsuitreiking KidsSwim

14:15 uur Start Volwassen Swim Wave 1

14:20 uur Start Volwassen Swim Wave 2

16:15 uur Aankomst laatste zwemmer Volwassen Swim

16:20 uur Cheque uitreiking en prijsuitreiking Volwassen Swim

16:25 uur Feest

 
 
KidsSwim Startbewijs / badmuts ophalen 
 
In park Lepelenburg Utrecht kun je je badmuts ophalen in de grote Alu registratient. Hier kun je je aanmelden en krijg je alle spullen mee.

 

KidsSwim Omkleden en bagage inleveren 

De deelnemers aan de KidsSwim kunnen zich omkleden in de pagodetenten die in het Lepelenburg Park staan. 1 voor de dames en 1 voor de heren. Je kunt je bagage daarna inleveren in de grote Alutent. Bij de registratiebalie nemen ze ook je bagage in ontvangst (de bagage wordt bewaakt). Zorg ervoor dat je het bagagelabel aan je tas goed vastmaakt. Dit nummer correspondeert met het nummer op je polsbandje dat om je pols zit. Je hebt dit polsbandje nodig om je tas weer op te halen (als bewijs dat het jouw tas is!!).

De wetsuit die je gehuurd hebt via Sailfish ligt klaar bij de registratie balie!

KidS Swim Start locatie 

De KidsSwim start vanuit het Lepelenburg Park Utrecht om 13.00 uur. Vanaf de trap gaan jullie het water in. Zorg dat je op tijd bent!

Let op! Gewijzigde verkeerssituatie wegens herinrichting Maliesingel en Wittevrouwensingel

Meer info vind je op site van de gemeente Utrecht

De gemeente pakt de Maliesingel (van de kruising met de Maliebaan tot de Nachtegaalstraat) en de Wittevrouwensingel (van kruising met Kruisstraat tot de Vaaltbrug) aan. Er zijn verschillende omleidingsroutes.

Volwassenen Swim Startbewijs / badmuts ophalen

In de school Happy Kids Utrecht (Vrouwenkade 4) kun je je badmuts ophalen. Na binnenkomst door de deur naar rechts, waar de registratiebalie staat. Hier kun je je aanmelden en krijg je alle spullen mee.

Volwassenen omkleden en bagage inleveren 

De deelnemers aan de Swim kunnen zich omkleden in de school Happy Kids (Vrouwenkade 4). Daar is 1 kleedkamer voor de dames en 1 voor de heren. Je neemt je bagage mee als je naar de Huisartsenpraktijk Binnenstad loopt/fietst. Hier kun je je slippers/schoenen nog in je tas doen en dan lever je de tas in bij iemand die bij de PicNic wagentjes staan. Zij brengen je tas naar de finish (Lepelenburg Park) en leggen deze in het bewaakte bagagedepot (in de grote Alu tent). Zorg ervoor dat je het bagagelabel aan je tas goed vastmaakt. Dit nummer correspondeert met het nummer wat op je polsbandje staat. Je polsbandje heb je nodig om je tas weer op te halen (als bewijs dat het jouw tas is!!).

De wetsuit die je gehuurd hebt via Sailfish, ligt klaar bij de stand van Sailfish in de school!

Volwassenen Start locatie 

De volwassenen starten vanuit het ponton dat in het water ligt achter de tuin bij de Huisartsenpraktijk Binnenstad (Van Asch van Wijckskade) om 14.15. Zorg dat je op tijd bent!

Wisselen van afstand: 1.2 km of 2 km zwemmen

Mocht je voor de 2 km hebben gekozen en wil je toch liever de 1.2 km zwemmen is dat geen enkel probleem! Je kunt dan bij de splitsing rechts aanhouden en gelijk finishen bij de finishtrap (ipv rechts aanhouden en doorzwemmen naar de boei en daar keren en dan pas terugkeren naar de finish). Mocht je toch liever 2 km zwemmen ipv 1.2 km, dan is dat ook geen enkel probleem, dan zwem je bij de splitsing rechtdoor en zwem je de 800 meter extra.

Locatie Reddingsbrigade en EHBO-ers

De reddingsbrigade is met veel mensen en materieel aanwezig. Zowel in het water als op de kant. Hierbij zie je een overzicht van de route en waar zij allemaal aanwezig zijn. Het is zo opgezet dat de reddingsbrigade jou de gehele zwemtocht kan zien en volgen.

Vuist boven het hoofd

Mocht je in de problemen komen of hulp nodig hebben steek dan je VUIST boven je hoofd!! De reddingsbrigade weet dat dit het signaal is voor directe hulp! Ga NIET zwaaien, want dat kan ook naar bekenden langs de kant zijn, dus probleem of hulp nodig steek je VUIST op boven je hoofd!

Finish locatie

Zowel de KidsSwim als de volwassenen finishen in het Lepelenburg Park. Na afloop van je zwemtocht ontvang je een mooie zeer verdiende medaille bij de finishtrap!

Veilig zwemmen 

Het water in de Utrechtse Singel is geen officieel zwemwater. Het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden spant zich dagelijks in om het water zo schoon mogelijk te krijgen. Zo wordt er bijvoorbeeld enkele dagen voor de Swim ook nog extra naar achtergebleven fietsen en winkelwagentjes gevist. Het waterschap controleert de waterkwaliteit en beoordeelt of het veilig genoeg is om in te zwemmen.

Weersverwachting monitoren 

De dagen voor het evenement wordt het weer en de weersverwachtingen door de organisatie in de gaten gehouden en gemonitord. Ook op de dag zelf houden wij het weerbericht nauwlettend in de gaten. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn (oa. onweer) en kan de SingelSwim niet doorgaan, dan zullen wij dat zo snel mogelijk laten weten via social media en onze website www.singelswimutrecht.nl

Goed om te weten!

  • Bij inschrijving en deelname verklaart de deelnemer zich akkoord met de voorwaarden zoals vermeld op de website www.singelswimutrecht.nl
  • Je neemt deel aan de SingelSwim op eigen risico en kunt de organisatie niet verantwoordelijk stellen voor eventuele ongelukken e.d.
  • Onderteken het vrijwaringsbewijs als je je badmuts krijgt
  • Jouw badmuts is je officiële bewijs van deelname aan de SingelSwim 2019
  • Zorg dat je 1 polsbandje om je tas doet en om 1 polsbandje om je pols. De nummers moeten hetzelfde zijn!
  • Doe de enkelband met tijdregistratie om je enkel
  • Zwemmen in een wetsuit is verplicht
  • Ben je in de problemen tijdens het zwemmen steek je VUIST boven je hoofd en de reddingsbrigade weet dat je hulp nodig hebt dan en komt je helpen!! Ga NIET ZWAAIEN! Maar maak de vuist !!
  • Lever de enkelband weer in bij de balie als je je bagage komt ophalen!
  • Er zijn (gratis) douches en wc’s aanwezig bij de finish in het Lepelenburg Park

 

Daginschrijvingen

Ken je mensen die nog mee willen doen? Hartstikke leuk! De voorinschrijving loopt tot en met woensdag 12 juni. Op zondagochtend van 10.00 - 13.30 uur is er nog de mogelijkheid om in te schrijven. Dit kan bij onze inschrijf locatie bij de school Happy Kids (Vrouwenkade 4).

Fotografie

Professionele fotografen leggen de hele Swim vast. Foto's delen wij tijdens en na het evenement op onze facebookpagina. Sta je op de foto en wil je niet dat deze wordt gepubliceerd? Geef dit dan door aan de fotograaf of stuur ons via info@singelswimutrecht.nl een bericht, dan zullen wij deze foto zo snel mogelijk verwijderen.

Volg je ons al op Facebook? Nog niet? Like dan onze pagina @SingelSwimUtrecht en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 

Fiets

Kom zoveel mogelijk op de fiets! Deze kun je neerzetten bij de school Happy Kids en dan op de fiets of lopend (na het omkleden en ophalen badmuts) naar de startlocatie bij de Huisartsenpraktijk Binnenstad. Daar kun je je fiets ook neerzetten.

Ook bij het Lepelenburg Park kun je je fiets stallen (geen aparte fietsen stallingen).

OV

Kom met het OV!

Park Lepelenburg ligt op loopafstand vanaf de bushalte Stadsschouwburg. Vanaf Station Utrecht Centraal rijden verschillende bussen richting Park Lepelenburg. Neem bijvoorbeeld lijn 7, 8, 50, 55, 74, 77 of lijn 2 die stopt bij bushalte Herenburg.

Vanuit het station Utrecht Centraal neem je bus 7 naar de bushalte Wittenvrouwenbrug en loop je zo naar de school Happy Kids en Huisartsenpraktijk  Binnenstad toe. 

Auto en parkeren

Zowel Lepelenburg Park alsmede de school Happy Kids en de Huisartsenpraktijk Binnenstad zijn moeilijk te bereiken met de auto. Kom daarom zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer. Mocht je echt niet anders kunnen dan kun je je auto parkeren in de volgende parkeergarages:

@ Parkeergarage De Grifthoek (uurtarief 2,21 euro)

Wittevrouwensingel 96 
3514 AL Utrecht
030 - 286 00 00
Inrijhoogte: 2.00 meter

@ Parkeergarage Kruisstraat (uurtarief 3,61 euro)

Kruisstraat 2

3581 GK Utrecht

030 - 231 0480

Een andere mogelijkheid is het gebruik maken van de P+R Combikaart www.goedopweg.nl/pr/p-r-de-uithof.nl Voor slechts € 5,00 kun je de auto parkeren bij De Uithof en retour met de bus naar het centrum van Utrecht met maximaal 5 personen. Vanaf de parkeerplaats kun je gebruik maken van lijn 28 die stopt bij bushalte Stadsschouwburg. Op zondag rijden er 6 bussen per uur en ’s avonds rijdt lijn 28 4 keer per uur. 

 

Mocht je toch nog vragen hebben, schroom niet en stuur ons een bericht via Facebook of mail naar info@singelswimutrecht.nl

 

Heel veel succes met de laatste trainingen en het binnenhalen van zoveel mogelijk donaties!

 

Tot zondag 16 juni!

Met vriendelijke groet,

De organisatie van de SingelSwim Utrecht 2019