Normal 8438482c2c8ce0bc24fce2f260296c05b88ab9b8

Vijf tips voor leuke fondsenwervingsacties

07-04-2017 | 11:40

Op zondag 18 juni zwemmen alle deelnemers door de Utrechtse Singel om geld op te halen voor het goede doel dat onderzoek doet naar de spierziekte FSHD. Alle donaties die worden opgehaald gaan rechtstreeks naar onze ambassadeur professor Niels Geijsen en zijn team die het onderzoek naar FSHD verrichten aan het Hubrecht Instituut in Utrecht. Graag overhandigen wij een groot geldbedrag, maar het ophalen van donatiegelden kan soms erg lastig zijn. Daarom geven wij hieronder een aantal tips om het fondsenwerven niet alleen makkelijker, maar ook leuker te maken!

1. SHARE
Bij het inzamelen van donatiegelden zijn vaak je vrienden en familie de eerste die je benaderd om jou te sponsoren. Een belletje naar je moeder of een bezoekje aan vrienden is vaak voldoende om ze te overtuigen even te doneren, maar het is onmogelijk om iedereen uit je omgeving op deze manier te benaderen. Doordat we tegenwoordig allemaal op Social Media zitten kunnen we berichten delen en veel meer mensen bereiken. Maak daar dus gebruik van! Deel je actiepagina via Facebook, stuur een mail naar al je collega's of WhatsApp je hele telefoonlijst. Dit kan heel gemakkelijk door te klikken op de blauwe Share-buttons bovenaan de website van de SingelSwim Utrecht. Een klik op de knop en jouw actie kan worden verspreid over de hele wereld. 

2. Oranje boven: geld inzamelen op Koningsdag!
Op 27 april wordt de verjaardag van onze koning groots gevierd. Rommelmarkten, terrasjes en festivals kleuren in heel Nederland oranje. Een mooie gelegenheid om je oude spullen te verkopen. Of wat dacht je van cakejes bakken en verkopen? Vermeld bij het verkopen van versnaperingen of spullen dat alle opbrengsten naar het goede doel gaan. Zo heb je een gezellige Koningsdag met aan het eind een mooi bedrag voor op je donatieteller. 

Niet vergeten: op 5 mei is het Bevrijdingsdag. Nog een kans om een hoedje neer te leggen en geld op te halen met een prachtig gitaarspel.

3. Organiseer een diner
Een leuke manier van geld inzamelen is het organiseren van een diner bij jou thuis. Vrienden en familie krijgen voor 25 euro een heerlijke maaltijd. Niet alleen een leuke avond, maar ook weer extra donaties op de teller. 
Ben je geen held in de keuken? Denk dan ook aan het organiseren van een loterij, borrelavond met spelletjes of een huiskamerconcert. 

4. Sponsorloop of zwemwedstrijd
Tijdens de SingelSwim Utrecht ga je al een sportieve uitdaging AAN. Om te laten zien hoe sportief je nu echt bent kan je zelf een activiteit organiseren in de vorm van een sponsorloop of sportwedstrijd. Stel het voor bij jou op school en wie weet rennen jullie met alle klassen een mooi bedrag bij elkaar voor de SingelSwim Utrecht. 

5. Oud maar goud
Er zijn verschillende manieren om een actie te organiseren. Je kunt het zo groots en ludiek maken als je wil, maar de traditionele acties hebben nog steeds een effectieve werking. Het ophalen van lege flessen, de auto van de buren wassen en een hondenuitlaatservice zijn acties die al jaren worden gedaan, maar veel donaties kunnen opleveren. 

 

Heb je zelf een leuke actie die je gaat organiseren? Of een leuk idee, maar weet je niet goed hoe je het moet uitvoeren? Stuur een mail naar info@singelswimutrecht.nl en laat het ons weten. Zo kunnen wij je helpen en het delen met alle andere deelnemers. 

Zo gaan we samen de uitdaging AAN om een mooi bedrag op te halen voor het onderzoek naar de spierziekte FSHD!