Zwemmen voor het goede doel

De SingelSwim Utrecht is de enige zwemtocht door de oudste verdedigingsgracht van Nederland: de Utrechtse Singel. Opgericht in 2013, vond in 2015 de eerste editie met succes plaats. Ivo Niehe heeft er zelfs een tv programma aan gewijd. Dit jaar zou de SingelSwim op 13 september plaatsvinden. Precies één dag nadat het laatste stuk van de nieuwe singel is geopend! De SingelSwim Utrecht staat geheel in het teken van fondsen bij elkaar zwemmen en aandacht vragen voor de spierziekte FSHD.

Helaas hebben we moeten besluiten de SingelSwim Utrecht 2020 af te gelasten i.v.m. het Coronavirus. De gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, ambassadeurs, partners en supporters gaat boven alles!
Uiteraard hopen we iedereen volgend jaar weer gewoon te zien tijdens de SingelSwim 2021. Dan springen we zoals gewoonlijk weer met zijn allen in de Utrechtse Singel om geld op de halen voor onderzoek naar FSHD!

Deelnemers en donateurs krijgen binnenkort bericht van ons m.b.t. hun deelname en/of donatie.

 

ONDERZOEK

De SingelSwim is een initiatief van de FSHD Stichting. De opbrengsten komen ten goede aan onderzoek naar een oplossing en medicijn voor de spierziekte FSHD. Dit jaar gaan de donaties naar:

 

  • Radboud universiteit Nijmegen – Faciale zwakte bij FSHD
  • Hubrecht Instituut – Het identificeren van therapeutische doelstellingen en strategieën met gene-editing voor FSHD
  • Yumen Bionics – Het ontwikkelen van een arm exoskelet en haar markt introductie
  • Radboud Universiteit Nijmegen – Onderzoek naar het effect van anti-oxidanten/oxidatieve spanning bij FSHD
  • LUMC Leiden – Ontwikkeling anti-body treatment voor FSHD

 

VOOR UTRECHT DOOR UTRECHT

De Stichting SingelSwim Utrecht, de gemeente Utrecht en de betrokken organisaties hebben afgesproken dat het evenement zijn Utrechtse karakter behoudt. Dit karakter vertaalt zich naar een beperkte groei van het aantal deelnemers en het neerzetten van een gedegen organisatie waarmee een jaarlijkse financiële stroom voor onderzoek kan worden gewaarborgd.