SINGELSWIM 2019: de JUBILEUMEDITIE

 
De SingelSwim Utrecht is de enige zwemtocht door de oudste verdedigingsgracht van Nederland: de Utrechtse Singel. Het idee van de SingelSwim Utrecht is in 2013 ontstaan. In 2015 is het de initiatiefnemers gelukt om de eerste editie met succes te organiseren. Burgemeester Van Zanen lag als een van de eersten in de singel, vergezeld door een groot publiek. Verder waren Anita Witzier en Jochem Uytenhaage van de partij en Ivo Niehe wijdde er een item aan in zijn TV-show.
 
Dit jaar vieren we de jubileumeditie. 5 Jaar SingelSwim Utrecht! We roepen iedereen op om mee te doen. Houd deze site in de gaten want er staat een hoop te gebeuren en spectaculair gaat het worden. We kunnen alvast verklappen dat burgemeester Jan van Zanen Ambassadeur is geworden en zelf meezwemt. Ook zijn we supertrots dat de Utrechtse  DJ  Domien Verschuuren van Qmusic gaat zwemmen voor het goede doel!

 

Qmusic dj Domien Verschuuren duikt voor jou de singel in

'Ik ben Domien Verschuuren en ik zwem tegen FSHD. Voor elke donatie van jullie kant, zwem ik 1 meter tijdens de SingelSwim Utrecht 2019. Dus kom op en druk op die doneerknop! Maak me gek!

Je kan je natuurlijk ook opgeven om zelf mee te zwemmen!' 

Wetsuit huren

Het dragen van een Shorty of Wetsuit is verplicht tijdens de SingelSwim Utrecht. Deelnemers kunnen bij onze partner Sailfish voor €25,- een wetsuit huren. Maak op tijd de reservering, want op is op! De wetsuits zijn op de dag van het evenement af te halen bij de stand van Sailfish. 

Goed voorbereid de Singel in met GRATIS buitenwater training 

Zwemmen kunnen we allemaal. Maar zwemmen in open water is iets anders dan baantjes trekken in een zwembad. Wil je echt optimaal voorbereid in de Singel springen op 16 juni? Doe dan mee met de buitenwater training van ZwemAnalyse bij Down Under op 4 juni om 19.00 uur. ZwemAnalyse brengt je de fijne kneepjes bij van open water zwemmen. Tijdens de training wordt dieper ingegaan op veiligheid, waterkwaliteit en zwemmen in koud water. ZwemAnalyse biedt deze training aan voor kleine en grote zwemmers. Let op: deelname op eigen risico.

Schrijf je hier in voor de training!

                      

Basic-Fit opnieuw hoofdsponsor

De grootste fitnesschool van Europa, Basic-Fit, heeft zich opnieuw als hoofdsponsor verbonden aan de SingelSwim Utrecht. Basic-Fit International Marketing Manager Erica Hahn: “Wij vinden dat sporten betaalbaar en laagdrempelig moet zijn en proberen fitness voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te maken. Sporten is voor veel mensen met een spierziekte helaas vaak onmogelijk en met ons sponsorship willen wij helpen hier verandering in te brengen. Wij dragen graag bij aan het doel van de SingelSwim Utrecht: spierziekten voorgoed uitschakelen!”

 

 

 

                 

Lees meer Lees minder

FSHD (Facio Scapulo Humerale Dystrofie) is een erfelijke chronisch progressieve spierziekte waarbij de skeletspieren langzaam ‘oplossen’ door een genetisch defect. Helaas is er nog geen behandeling of medicijn beschikbaar. FSHD is een van de meest voorkomende erfelijke spierziekten ter wereld. Wereldwijd hebben (veel) meer dan 870.000 mensen FSHD. In Nederland zijn dit meer dan 2000 mensen. FSHD begint meestal in het gezicht. Mensen zijn daardoor bijvoorbeeld niet in staat om te glimlachen. De afname van spieren in het gezicht heeft een grote impact op de interactie met de omgeving doordat mensen de mimiek niet kunnen lezen. Symptomen FSHD kent een aantal karakteristieke symptomen. Het voornaamste is de progressieve verzwakking en uiteindelijk het verlies van kracht in de skeletspieren. Na de spieren in het gezicht, schouders en bovenarmen, raken buik en benen aangedaan (de volgorde kan ook anders zijn). Daardoor worden alledaagse bewegingen zoals een  kind optillen, je ogen dicht doen om te gaan slapen, een strandwandeling maken, of even een trap oplopen soms vrijwel onmogelijk.  Gevolgen De buikspieren worden minder krachtig. FSHD patiënten struikelen vaker en lopen met een waggelgang. Opstaan uit een stoel of traplopen wordt moeilijk. Bovenarmen verliezen hun kracht.  Pijnklachten en vermoeidheid spelen door verlies van spierkracht vaak een grote rol.   Progressief De progressie van de ziekte laat zich lastig voorspellen. Als de ziekte optreedt op jonge leeftijd, dan is het verloop vaak ernstiger dan bij een diagnose op latere leeftijd. Zo’n 20% van alle patiënten wordt uiteindelijk volledig rolstoelafhankelijk.    Meer informatie over FSHD is te vinden op www.fshd.nl, www.spierenvoorspieren.nl en www.prinsesbeatrixspierfonds.nl  

Meer over FSHD
25-05-2019 | 00:00

Internationaal freelance journaliste Martha Gomez-Rodulfo is in haar eentje een fantastische donatie campagne gestart voor de SingelSwim. Doneren kan op haar eigen pagina. Yes we can!

Lees meer | Bekijk alle